Senaste inläggen

Av Emma Andersson - 3 september 2014 21:28

Usch vad jag saknar Jocke! Visst tusan är det skönt att han jobbar skift för vi får ut så mycket mer av dagarna tillsammans men ojoj vad tomt det är här hemma den veckan han jobbar eftermiddag och barnen lagt sig för natten.. Man liksom bara sitter, Nu kan jag ju iofs prata med Sebastian när han är vaken men inte mycket till svars man får där inte. Haha.. Tre timmar tills han är hemma och då sover jag nog som en stock, Haha..

Sen när man är inne på det saknande spåret så kan man stuntvis känna allt annat man saknar, Missförstå mig rätt nu. Jag har allt jag någonsin önskat mig och skulle inte vilja ha något annat men andra saker kan man ju sakna likaså vissa människor som gjort avtryck i ens liv, Vissa har gjort störra avtryck än andra.. De som gjort de stora avtrycken känner man ibland när man tänker tillbaka och minns de fina/roliga och bra stunderna. Det värmer i hjärtat att minnas och det finns en låt där de sjunger "i ett fotoalbum står tiden stilla" och ja det gör den sannerligen! Men även om man inte står jämte varandra idag så följer man på avstånd, man ser deras mående och det känns bra. :)

Annars då? Jo då, barnen sover som sagt. Jag har bäddat ner mig i soffan med ett glas cola och pommes pinnes chips och kollar lite tv, Känner att jag med ör rätt trött så blir att resa sig snart och förladda kaffekokaren till i morgon bitti så den bara är att trycka igång sen ta en kvällsmacka sen tror jag banne mig att jag tar min bok eller korsordstidning. :)

Hoppas ni har och haft haft en mysig kväll.

,- emma
...älskadeunderbara...

ANNONS
Av Emma Andersson - 3 september 2014 10:28

Ja det är jag vetkligen! Fick bevisat igår att Basse äntligen får behålla maten och att han tar upp näringen från maten nu! :) Han vägde 3085 gram förra Tisdagen och nu igår så stannade vågen på 3420 gram. En bra viktökning på 335 gram, Lite skillnad på de 50-70 gram han gått upp innan. Haha.. :) Vår lilla Böna, hoppas han nu fortsätter såhär. :) Vi kommer köra mp fritt på honom nu iaf ett år och de små tester som gjorts nu visar iaf att han med är allergisk. Får se sen vad de andra proverna visar.

Nu är de stora barnen i skolan och på dagis, Jocke har lagt sig för att sova lite till innan han börjar jobba och jag myser i soffan med Basse.
Idag står det inte myckrt på schemat inte, Känner mig lite frusen och trött. :/ Hoppas bara jag inte dragit på mig något skit.

Nej nu ska jag ta mig en macka och litta kaffe och krypa ner med Basse igen. :)

Ha det så bra.

,- emma
...harmoni...

ANNONS
Av Emma Andersson - 1 september 2014 14:53

Ja då va det ny vecka igen.
Jocke började jobba nu i eftermiddags igen efter 10 dagar hemma med oss. Känns skumt att va själv med alla tre barnen men går bra, Saknar dock Jocke redan. :( Han jobbar eftermiddag denna veckan och är hemma vid tolv inatt och då sover vi alla förhoppningsvis.
Basse har varit vaken stora delar av dagen idag, Men nu sover han en runda, Benjamin vilar med och Mathilda är hos Ella och leker. Jag borde plocka undan lite men känner att jag inte orkar, La mig på soffan istället. Plockar ikväll när barnen lagt sig istället.
Va på bvc förra veckan och då vägde Sebastian 3085 gram, Ny kontroll i morgon på honom. :) Men nu tror vi att han börjar ta sig när han fått ny mat osv, Kräkningarna har upphört, Han sköter magen 1-2 gånger om dagen istället för 20-25 ggr, Han sover bättre och är inte lika orolig så det är jätteskönt både för hans del och för vår.

Mathilda och Benjamin va uppe i Karlskrona i helgen och mös, De hade haft det roligt och busat massor sa de. :) Jag, Jocke och Sebastian va runt lite på olika loppisar i helgen. Hittade några lampor. :) Sen fyllde jag år i Fredags med, Fick en underbar frukost på sängen och allsång. :) hehe..

Sara va här hela förra veckan med, Hon åkte hem i Fredags. Blev en hel del prat om allt och inget, Kortspel, god mat, lite shopping och mys till tven. :)

Nu ska jag vila mina ögonlock tänkte jag, Hörs en annan dag. :)

,- emma
...en dag, hoppet finns där...

Av Emma Andersson - 23 augusti 2014 08:30

Basse en vecka, Helt galet hur snabbt tiden går egentligen. I magen när han låg där tyckte man dagarna gick sakta, Det är likadant varje gång! :p
Igår va vi iaf på bvc med honom, Han vägde 2890 när han föddes, Gick ner till 2725 men igår stannade vågen på 2955 gram. Vår stora lilla Bassebus. <3

Nu sover han och Jocke, Mathilda och Benjamin sitter och kollar på Frost filmen, Den är poppis här hemma nu. :p
Själv ska jag ta mig en kopp kaffe och sätta mig och lösa lite korsord tänkte jag. :)
Regn och rusk ute idag, Får se vad vi gör idag.. Tror det blir en mysdag i soffan faktiskt, Iaf om jag får bestämma och de övriga går med på det. :)

Är så fruktansvärt trött just nu, Kroppen skriker efter sömn även om jag sover mer nu. Märks att man sovit så lite som man gjort i slutet av graviditeten plus nu första veckan. Usch, Känner mig som sju svåra år. Haha..

Mathilda stor trivs i skolan och hon tycker det är skoj att hon äntligen får va där själv utan oss, haha.. :p
Riktogt loj blev hon i morse med, Haha.. Hon tappade sin andra framtand så nu är gluggen stoooor! Haha.. ;) Återstår att se om tandfen hittar hit även denna gång. :)

Nej, Nu lite kaffe! Ha det bra.

,- emma
...jag väljer att tro att det blir så en dag...

Av Emma Andersson - 21 augusti 2014 07:29

Ja den varan av har det inte blivit mycket av sen Basse kom! Spänningarna man haft i kroppen har spelat stor. Roll, Han har problem med magen så vi ska redan nu kolla med tester osv för att se om han kanske reagerar på mjölk stackaren. Han har blrjat uppvisa samma tecken som Mathilda och Benjamin gjorde på det. Jag är ju laktos, Mathilda och Jocke med, benjamin både laktos och mjölkprotein allergisk så de har sagt att chanserna är enorma att Sebastian med reagerar! Jag hoppas innerligt att han är "normal" eller vad man ska säga, Att han slipper reagera på mjölk/laktos. Men bättre att ta blodprov och det redan nu så man vet så han slipper lida och krampa när han äter stackaren. Men som sagt vi hoppas att testerna inte visar något.

Nu äter barnen frukost sen är det skola/dagis dags. När de är iväg så ska vi röja undan lite här hemma, Förbereda inför middagen ikväll så det inte blir så mycket sen. Sen ska jag vila!
Visst nu med sömnen så har jag sovit riktigt många timmar inatt jämfört med vad jag gjort på en vecka. Basse ätit två gånger inatt bara. Så sovit 7 timmar totalt. Känns underbart, Sovit i snitt 1-2 timmar de andra nätterna. Haha.. Nu först känner man att kroppen börjar säga ifrån. Men kan inte förstå att det redan gått en vecka sen han kom, Eller ja i morgon är han en vecka. Vår lilla Basse bus!

Nu ska jag med äta, hörs kanske sen.

,- emma

...en dag, Hoppet finns där...

Av Emma Andersson - 19 augusti 2014 20:40

Ja idag sparkade vardagen igång här hemma igen.
Mathilda vår stora flicka, Första dagen på stora skolan idag när hon började i Förskoleklassen. Hon vaknade med pirr i magen i morse sa hon så hon behövde macka och två glas oboy istället för ett glas för att hon inte skulle va så nervös. Haha.. :) Benjamin va med glad för att få komma upp till dagis igen och träffa Gertrud (ena fröken) och kompisar sa han. :) Jocke och Mathilda begav sig upp till skolan och jag och Benjamin tog dagis. Jag hade mer än gärna följt med till skolan men klarar inte gå så långt ännu efter snittet men oj vad hon va stolt när de kom hem och hon berättade om vad de fått göra, hur de presenterat sig, vad de fått osv! Älskade underbara flicka, När blev du så stor? Nyss va du min lilla fis som kom och vände upp och ner på mångas tillvaro. <3
Jag och Sebastian mös lite hemma medans de andra va iväg sen begav vi oss till Åsa för att möta upp de andra, väl där så skulle vi bara ta en kopp kaffe men vi bosatte oss på hennes soffa och altan hela dagen, Barnen lekte en massa i trädgården, gungade och stojade sen åt vi tillsammans innan vi begav oss hem. Två trötta barn va det som åt kvällsmat sen somnade gått på två minuter. Haha.

Just nu sitter jag och lyssnar på Jocke när han sitter och spelar och pratar med Fredrik, Jag kollar på Idol och ser hur Basse bus bökar runder, snart matdags märker jag. Inatt sov han jättebra även om det innebar att jag satt upp i soffan med honom i famnen så sov vi. :)
Hoppas på en bra natt idag med men att han går med på att sova i sin säng inatt. :p

Känns lite bättre i rygg/mage idag men fortfarande ont och smärtstillande tar bara värsta toppen så vill inte trycka i mig det mera. Men blir ju bättre för varje dag. Ryggen gör mer ont då en nerv kommit i kläm med så har fått ngn lustig ryckning i tummen av det, hahaha..

Läste en blogg innan här med, Blev tårögd faktiskt! Även om saker är som de är så hoppas jag de vet att jag tänker massa på de och önskar de all lycka och hoppas de mår bra. Att de tänker på mig/oss gör mig varm i kroppen. <3

Nej nu bebismys. :))

, - emma

...harmoni...

Av Emma Andersson - 19 augusti 2014 06:00

Det blev en Sebastian till slut! :)

Av Emma Andersson - 18 augusti 2014 06:23

Ja nu är han här, Vår älskade Böna!
I Fredags så hade vi vårt planerade snitt.
Vi lämnade barnen i Östanå hos deras farmor&farfar sen åkte vi in till sjukhuset för att gå genom allt, Blev ett par timmar där. Sen hem och packa det sista som skulle med, Jag duschade med den speciella tvålen. Blev inte mycket sömn natten till Fredagen. När vi gick upp på Fredagen så duschade jag med samma tvål igen sen åkte vi in, "checkade" in på förlossningen kl 07:00. Gick genom papperna igen och kollade så allt va i ordning, sen sattes en kateter och nålar på mig, Fick sedan dropp mot blodtryck och illamående. Vi kom in i op salen vid 10:15, Spinalbedövningen sattes 10:30, Sen va det att kopplas upp mot all övervakning. Kl 10:55 började de själva snittet, Sen 11:13 så hör vi världens underbaraste skrik. Ut kommer han, Vår Böna! Jocke går iväg med läkaren och bm och kollar så allt är bra, Allt va perfekt så Jocke klippte navelsträngen sen kom de in och satte sig hos mig. <3 Sen donade och grejade Frank (Kirurgen, en helt underbar sådan!) i magen på mig och såg till så allt som skulle bort kom bort sen gjorde han en steralisering på mig. Vi lyssnade på Takidas låtar under hela op. :) Kl 12:40 ca så va vi uppe på förlossningen igen, Vi fick in vår fika bricka och befann oss i en magisk bubbla och bara njöt. Kom sedan upp till bb vid 17 tiden, Åt och mös vidare sen kom Mathilda och Benjamin in och sa hej, Gud så stolta de va, Sa han va så fin och att de hade blivit storebror och storasyster sa de många gånger. Mina älskade hjärtan. <3 sen blev det mer mys när de åkt innan vi somnade för natten sen. Jocke stannade kvar med oss på bb, På Lördagen åkte Jocke hem och hämtade de stora barnen och jag och Bönan va kvar på sjukhuset, Va inte mkt mer än äta/sova och mysa vi gjorde där inne.. Sen igår efter alla tester plus läkarkontrollen va gjord så fick vi lov att åka hem om vi ville så Jocke och barnen hämtade oss! Va underbart att få komma hem. <3 Bönan vägde 2890 och va 48 lång! Vår stora pojk! :) <3

Nu har vi haft vår första natt hemma och den har gått bra, Han har velat äta och mysa en massa dock. Sovit ca 2,5 timme totalt men känner mig otroligt pigg. Man går väl fortfarande i en adrenalin bubbla. :p Sitter just nu i soffan med Benjamin och kollar på Pippi Långstrump på rymmen, De andra sover gott. Helt plötsligt känns Benjamin som en jätte, Haha.. Kommer ihåg att man tyckte Mathilda växte mycket när Benjamin kom men inte så här mycket väl? Haha..
Nu ska vi fortsätta mysa, Hoppas ni haft en bra helg och får en bra vecka.

,- emma
...Lyckorus i kroppen, Önskar man fick dela det med många...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Emmsann med Blogkeen
Följ Emmsann med Bloglovin'

Gästboken


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se